Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

Quan l’oncòleg ens va dir que ja no hi havia més tractaments, ens vam espantar molt. Vam anar al metge de capçalera per explicar-li la situació i ell ens va tramitar un PADES. Per la zona on vivíem ens en corresponia un gestionat per Mutuam. Van venir a casa de la mare i, des de la primera visita que vam conèixer la doctora, la infermera i la treballadora social, es va crear una connexió especial. Venien cada setmana per fer-ne el seguiment, parlaven amb nosaltres i ens ajudaven a entendre en quin moment ens trobàvem. Controlaven els símptomes i modificaven la medicació en funció del que necessitava. Ens donaven suport i ens assessoraven si hi havia qualsevol incidència. Ens orientaven sobre com podíem afrontar el moment final. I van estar amb nosaltres fins que va arribar aquell dia. No sé si sense la seva presència hauríem pogut fer realitat el desig de la mare. Ara ens sentim tristos per la seva pèrdua, però orgullosos d’haver-la acompanyat de la manera que ella volia, i aquest sentiment ens ajuda a tirar endavant.

Mutuam a casa

“El metge m’ha prohibit que faci esforços, així que necessito algú que m’ajudi a fer les feines de la casa. Busco una empresa d'ajuda domiciliària amb garanties i de confiança... Se senten tantes coses rares!!!”

“Habitualment ajudo el meu marit a rentar-se, però últimament, em costa moltíssim moure’l i ja no ho puc fer sola…em cal una ajuda domciliaria ja”

“La mare ha d’anar a fer-se una analítica, no m’agrada que hi vagi sola i aquesta vegada és impossible que pugui acompanyar-la!!! "

“El pare està bé. Viu sol i es manega força bé. Però ja té 75 anys i mai no se sap, podria passar-li alguna cosa...”

“El meu marit va en cadira de rodes i he sentit a dir que podríem adaptar la casa a ell amb algunes ajudes tècniques instal.lades a casa...”