Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

“Rosita, mira que ets despistada. Portes les ulleres al cap!”. Aquesta frase va ser el detonant. És cert que sempre he estat una mica dispersa: quan no eren les claus era el moneder, el que perdia. Però passar-me tot un matí buscant les ulleres quan les duia al cap! Vaig acostar-me a Mutuam. El metge em va recomanar que fes exercicis de memòria. Però, on? Allí mateix vaig trobar la solució: una noia molt simpàtica em va donar informació sobre els tallers de memòria que fa Mutuam. Evidentment, m’hi vaig apuntar. No vaig haver de pagar gaire, 80 o 90 euros com a màxim. I va ser genial!!! No he deixat de ser despistada, però he après a fer coses que ajuden a pal·liar aquesta tendència. Durant 8 setmanes em van ensenyar quines són les funcions cognitives. Vaig aprendre què havia de fer per millorar l’orientació, l’atenció i la velocitat en el processament de la informació, el llenguatge i la comunicació, la memòria, les funcions executives i les funcions perceptives. Va ser molt divertit i útil! Ara estic esperant que comenci un taller de segon nivell. M’hi apuntaré segur!

Mutuam a casa

“El metge m’ha prohibit que faci esforços, així que necessito algú que m’ajudi a fer les feines de la casa. Busco una empresa d'ajuda domiciliària amb garanties i de confiança... Se senten tantes coses rares!!!”

“Habitualment ajudo el meu marit a rentar-se, però últimament, em costa moltíssim moure’l i ja no ho puc fer sola…em cal una ajuda domciliaria ja”

“La mare ha d’anar a fer-se una analítica, no m’agrada que hi vagi sola i aquesta vegada és impossible que pugui acompanyar-la!!! "

“El pare està bé. Viu sol i es manega força bé. Però ja té 75 anys i mai no se sap, podria passar-li alguna cosa...”

“El meu marit va en cadira de rodes i he sentit a dir que podríem adaptar la casa a ell amb algunes ajudes tècniques instal.lades a casa...”