Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

Casa meva s’havia fet gran. Vídua, amb els fills independitzats... Per què volia 120 metres quadrats de pis? Vaig acostar-me a Mutuam i em van informar d’una alternativa que, de seguida, vaig trobar interessant: uns apartaments de lloguer amb serveis assistencials i mèdics. Quan els vaig visitar em vaig adonar que era exactament el que necessitava, podria viure tranquil·la i segura. A més, els hi vaig trobar altres avantatges: els pisos estaven adaptats, tindria gent a prop amb qui poder-me relacionar, faria activitats i, si volia, podria deixar de fer feines que ja no em venien de gust! Em vaig apuntar a la llista d’espera. Ara ja fa tres mesos que hi visc i, realment, ha estat la millor decisió que he pres en molt de temps. Quan convido els fills a dinar ho dic a la coordinadora i em preparen una taula especial al restaurant i quan no em trobo bé aviso la infermera. Cada setmana em vénen a netejar el pis, que, com que és petitó, no necessita gaire manteniment més. Cada tarda baixo a la sala de televisió a veure la novel·la amb les veïnes... Viure aquí és viure bé de debò!!!

Mutuam a casa

“El metge m’ha prohibit que faci esforços, així que necessito algú que m’ajudi a fer les feines de la casa. Busco una empresa d'ajuda domiciliària amb garanties i de confiança... Se senten tantes coses rares!!!”

“Habitualment ajudo el meu marit a rentar-se, però últimament, em costa moltíssim moure’l i ja no ho puc fer sola…em cal una ajuda domciliaria ja”

“La mare ha d’anar a fer-se una analítica, no m’agrada que hi vagi sola i aquesta vegada és impossible que pugui acompanyar-la!!! "

“El pare està bé. Viu sol i es manega força bé. Però ja té 75 anys i mai no se sap, podria passar-li alguna cosa...”

“El meu marit va en cadira de rodes i he sentit a dir que podríem adaptar la casa a ell amb algunes ajudes tècniques instal.lades a casa...”