Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

La mare té Parkinson. La malaltia li fa molt difícil poder fer per ella mateixa tasques com vestir-se o entrar a la dutxa. Fa mesos que només surt al carrer quan ha d’anar al metge i sempre l’havia d’acompanyar jo. M’amoïnava que només depengués de mi. No em podia agafar ni un minut per a mi, sempre amb el neguit de si li passava alguna cosa. Una companya de la feina em va donar el telèfon de Mutuam. Els coneixia perquè la van ajudar a cuidar la seva sogra. Va quedar contenta dels serveis domiciliaris que els va contractar i em va dir que saber que podia comptar amb ells em tranquil·litzaria. Hi vaig trucar per informar-me. La noia amb qui vaig parlar em va fer sentir escoltada i compresa. Després d’analitzar el que li vaig explicar em va proposar i pressupostar un servei que s’adequava perfectament al que necessitàvem. El vaig contractar i ara puc dir que és la millor decisió que he pres. Ja no prenc tranquil·litzants i dormo bé a les nits. La mare surt cada dia a fer un tomb, ha recuperat l’alegria. Se sent millor i la nostra relació també ha fet un gir positiu.

Mutuam a casa

“El metge m’ha prohibit que faci esforços, així que necessito algú que m’ajudi a fer les feines de la casa. Busco una empresa d'ajuda domiciliària amb garanties i de confiança... Se senten tantes coses rares!!!”

“Habitualment ajudo el meu marit a rentar-se, però últimament, em costa moltíssim moure’l i ja no ho puc fer sola…em cal una ajuda domciliaria ja”

“La mare ha d’anar a fer-se una analítica, no m’agrada que hi vagi sola i aquesta vegada és impossible que pugui acompanyar-la!!! "

“El pare està bé. Viu sol i es manega força bé. Però ja té 75 anys i mai no se sap, podria passar-li alguna cosa...”

“El meu marit va en cadira de rodes i he sentit a dir que podríem adaptar la casa a ell amb algunes ajudes tècniques instal.lades a casa...”