Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

Quan la meva dona de fer feines es va jubilar, em va caure el món a sobre. Jo també m’havia fet gran i estava molt acostumada a ella!!! Feia vint anys que venia a casa per ajudar-me a netejar. Començar de zero em feia mandra. A més, conèixer algú de confiança en els temps que corren és difícil. Realment, se’m feia una muntanya. Tot i això, com que no podia passar sense, vaig donar veus. Un matrimoni amic em va recomanar que anés a Mutuam. Ells feia temps que els contractaven el servei i estaven encantats. No s’havien d’ocupar de res: a finals de mes els venia la factura amb les hores de la noia i pagaven pel banc. La noia estava contractada. Si es posava malalta, els enviaven una substituta. Si una setmana no els anava bé que vingués, trucaven a Mutuam i ho deien a la coordinadora. Em van convèncer. Ara ja fa dos anys que tinc contractat el servei i em va prou bé. Tant, que vaig decidir fer-me sòcia del Servei Gent gran per poder optar al descompte en el preu per hora del servei!

Mutuam Residencial

“Casa nostra és tan gran!!! Quan vivíem amb els fills era plena de vida, però ara que han marxat i estem sols em cau a sobre…”

“Estic avorrida de fer sempre el mateix: netejar, cuinar, planxar, anar a comprar… I, a sobre, veig que em faig gran i em fa angúnia pensar que algun dia em passi alguna cosa i ningú no se n’assabenti…”

“Tinc un cuidador a casa dels pares que m’ha dit que la setmana que ve marxa… I la mare ja no pot estar sola ni un minut. El pare no entén que està malalta i sempre l’està renyant. Cada dia ella està més i més ensopida i jo no sé què puc fer…”

“Ahir el pare va caure. No s’ha fet res, però és la segona vegada en 15 dies. Mira que li diem que ens avisi si es vol llevar… però no ens fa cas. Va a la seva!!!”

“El neuròleg ens ha dit que hauríem de fer un pensament, que el deteriorament cognitiu necessita supervisió constant i estimulació. Ens ha recomanat que l’hi busquem una residència, però no sabem per on començar…”