Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

Casa meva s’havia fet gran. Vídua, amb els fills independitzats... Per què volia 120 metres quadrats de pis? Vaig acostar-me a Mutuam i em van informar d’una alternativa que, de seguida, vaig trobar interessant: uns apartaments de lloguer amb serveis assistencials i mèdics. Quan els vaig visitar em vaig adonar que era exactament el que necessitava, podria viure tranquil·la i segura. A més, els hi vaig trobar altres avantatges: els pisos estaven adaptats, tindria gent a prop amb qui poder-me relacionar, faria activitats i, si volia, podria deixar de fer feines que ja no em venien de gust! Em vaig apuntar a la llista d’espera. Ara ja fa tres mesos que hi visc i, realment, ha estat la millor decisió que he pres en molt de temps. Quan convido els fills a dinar ho dic a la coordinadora i em preparen una taula especial al restaurant i quan no em trobo bé aviso la infermera. Cada setmana em vénen a netejar el pis, que, com que és petitó, no necessita gaire manteniment més. Cada tarda baixo a la sala de televisió a veure la novel·la amb les veïnes... Viure aquí és viure bé de debò!!!

Mutuam Residencial

“Casa nostra és tan gran!!! Quan vivíem amb els fills era plena de vida, però ara que han marxat i estem sols em cau a sobre…”

“Estic avorrida de fer sempre el mateix: netejar, cuinar, planxar, anar a comprar… I, a sobre, veig que em faig gran i em fa angúnia pensar que algun dia em passi alguna cosa i ningú no se n’assabenti…”

“Tinc un cuidador a casa dels pares que m’ha dit que la setmana que ve marxa… I la mare ja no pot estar sola ni un minut. El pare no entén que està malalta i sempre l’està renyant. Cada dia ella està més i més ensopida i jo no sé què puc fer…”

“Ahir el pare va caure. No s’ha fet res, però és la segona vegada en 15 dies. Mira que li diem que ens avisi si es vol llevar… però no ens fa cas. Va a la seva!!!”

“El neuròleg ens ha dit que hauríem de fer un pensament, que el deteriorament cognitiu necessita supervisió constant i estimulació. Ens ha recomanat que l’hi busquem una residència, però no sabem per on començar…”