Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

“Rosita, mira que ets despistada. Portes les ulleres al cap!”. Aquesta frase va ser el detonant. És cert que sempre he estat una mica dispersa: quan no eren les claus era el moneder, el que perdia. Però passar-me tot un matí buscant les ulleres quan les duia al cap! Vaig acostar-me a Mutuam. El metge em va recomanar que fes exercicis de memòria. Però, on? Allí mateix vaig trobar la solució: una noia molt simpàtica em va donar informació sobre els tallers de memòria que fa Mutuam. Evidentment, m’hi vaig apuntar. No vaig haver de pagar gaire, 80 o 90 euros com a màxim. I va ser genial!!! No he deixat de ser despistada, però he après a fer coses que ajuden a pal·liar aquesta tendència. Durant 8 setmanes em van ensenyar quines són les funcions cognitives. Vaig aprendre què havia de fer per millorar l’orientació, l’atenció i la velocitat en el processament de la informació, el llenguatge i la comunicació, la memòria, les funcions executives i les funcions perceptives. Va ser molt divertit i útil! Ara estic esperant que comenci un taller de segon nivell. M’hi apuntaré segur!

Mutuam Residencial

“Casa nostra és tan gran!!! Quan vivíem amb els fills era plena de vida, però ara que han marxat i estem sols em cau a sobre…”

“Estic avorrida de fer sempre el mateix: netejar, cuinar, planxar, anar a comprar… I, a sobre, veig que em faig gran i em fa angúnia pensar que algun dia em passi alguna cosa i ningú no se n’assabenti…”

“Tinc un cuidador a casa dels pares que m’ha dit que la setmana que ve marxa… I la mare ja no pot estar sola ni un minut. El pare no entén que està malalta i sempre l’està renyant. Cada dia ella està més i més ensopida i jo no sé què puc fer…”

“Ahir el pare va caure. No s’ha fet res, però és la segona vegada en 15 dies. Mira que li diem que ens avisi si es vol llevar… però no ens fa cas. Va a la seva!!!”

“El neuròleg ens ha dit que hauríem de fer un pensament, que el deteriorament cognitiu necessita supervisió constant i estimulació. Ens ha recomanat que l’hi busquem una residència, però no sabem per on començar…”