Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Històries Mutuam

La mare té Parkinson. La malaltia li fa molt difícil poder fer per ella mateixa tasques com vestir-se o entrar a la dutxa. Fa mesos que només surt al carrer quan ha d’anar al metge i sempre l’havia d’acompanyar jo. M’amoïnava que només depengués de mi. No em podia agafar ni un minut per a mi, sempre amb el neguit de si li passava alguna cosa. Una companya de la feina em va donar el telèfon de Mutuam. Els coneixia perquè la van ajudar a cuidar la seva sogra. Va quedar contenta dels serveis domiciliaris que els va contractar i em va dir que saber que podia comptar amb ells em tranquil·litzaria. Hi vaig trucar per informar-me. La noia amb qui vaig parlar em va fer sentir escoltada i compresa. Després d’analitzar el que li vaig explicar em va proposar i pressupostar un servei que s’adequava perfectament al que necessitàvem. El vaig contractar i ara puc dir que és la millor decisió que he pres. Ja no prenc tranquil·litzants i dormo bé a les nits. La mare surt cada dia a fer un tomb, ha recuperat l’alegria. Se sent millor i la nostra relació també ha fet un gir positiu.

Mutuam Residencial

“Casa nostra és tan gran!!! Quan vivíem amb els fills era plena de vida, però ara que han marxat i estem sols em cau a sobre…”

“Estic avorrida de fer sempre el mateix: netejar, cuinar, planxar, anar a comprar… I, a sobre, veig que em faig gran i em fa angúnia pensar que algun dia em passi alguna cosa i ningú no se n’assabenti…”

“Tinc un cuidador a casa dels pares que m’ha dit que la setmana que ve marxa… I la mare ja no pot estar sola ni un minut. El pare no entén que està malalta i sempre l’està renyant. Cada dia ella està més i més ensopida i jo no sé què puc fer…”

“Ahir el pare va caure. No s’ha fet res, però és la segona vegada en 15 dies. Mira que li diem que ens avisi si es vol llevar… però no ens fa cas. Va a la seva!!!”

“El neuròleg ens ha dit que hauríem de fer un pensament, que el deteriorament cognitiu necessita supervisió constant i estimulació. Ens ha recomanat que l’hi busquem una residència, però no sabem per on començar…”