902 014 110

MENÚ
Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Centre Residencial MUTUAM Manresa


Clica sobre les imatges per ampliar-les

 
Era de l’Huguet, 6-8
08240 Manresa 

T 902 014 110 - T 93 873 24 12


El Centre Mutuam Manresa es troba en el popular barri de les Escodines, a la zona nord de la ciutat, en un enclavament ben comunicat gràcies als Ferrocarrils Catalans i a la línia d’autobusos urbans.
L’edifici, un antic convent reformat, disposa d’uns equipaments moderns i diàfans, que es combinen amb detalls que s’han respectat de l’estructura original. De fet, el centre acull dins les seves instal·lacions l’església de Sant Josep que, com que ha esdevingut l’església del barri, ha estat motiu d’integració de la residència a la comunitat, ja que s'ha cedit aquest espai per a les celebracions de la festivitat de la divina Pastora.

Atès que els nostres serveis assistencials estan orientats a prestar una atenció de qualitat que vetlli pel respecte a la intimitat i la dignitat dels usuaris, el Centre Residencial Mutuam Manresa està treballant en la implantació de la Norma Libera-Ger amb l’assessorament de la “Fundación Cuidados Dignos”. Volem cuidar sense subjeccions perquè sabem que el seu ús continuat presenta efectes adversos tant a nivell físic com a nivell psicològic. Amb la nostra manera de fer, avalada per nombrosos estudis a nivell internacional, volem millorar la qualitat de vida de les persones ateses, facilitant la seva mobilitat, reduint el risc d’aparició d’úlceres per pressió i infeccions, promovent la socialització i respectant la seva llibertat. Aquesta metodologia de treball es centra en la valoració integral de cada resident del centre que utilitza contencions, la formació dels professionals que els atenen i la participació activa dels usuaris i les seves famílies.

Una bona part de les instal·lacions estan destinades a la llar-residència La Sardana, una unitat d’atenció residencial oberta per a persones amb malaltia mental compensada que es troben en procés de reinserció social. Totes aquestes places són d’accés per circuit públic i estan concertades amb l’ICASS.

El Centre residencial també acull a leves instal.lacions un centre de dia de 20 places privades, en el que en règim diurn es presta una atenció especialitzada en rehabilitació tant cognitiva com física.

Serveis residencials:

Residència assistida per a gent gran · Llar-residència La Sardana.

Tipologia de places:

Places privades de residència assistida per a gent gran: 39
Places concertades amb l’ICASS de Salut Mental: 50
Places privades de centre de dia: 20

Serveis assistencials:

Atenció mèdica diària · Infermeria diària · Atenció social · Atenció psicològica · Fisioteràpia i rehabilitació · Teràpia ocupacional · Teràpia cognitiva · Teràpia psicomotriu · Educació social · Animació sociocultural  · Control nutricional i dietètic.

Serveis d’hostaleria:

Cuina pròpia · Servei de bugaderia · Servei de repàs de la roba · Bugaderia · Servei de neteja.

Altres serveis:

Perruqueria · Podologia · Servei religiós.

Equipaments i espais comunitaris

Edifici d’ús exclusiu.
Habitacions individuals i dobles, exteriors, lluminoses i àmplies. Totes disposen de bany assistit privat i sistema d’intercomunicació directa amb els professionals del centre.
Gimnàs i sala de rehabilitació · Sala de teràpia ocupacional · Control d’infermeria a cada planta · Despatxos professionals.
Menjadors · Sales d’estar · Església · Cafeteria automàtica · Pati enjardinat · Calefacció · Aire condicionat a les zones comunes.

DESCARREGAR PDF'S

 

 

Pujar