Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Residència MUTUAM Manresa


Clica sobre les imatges per ampliar-les

 
Era de l’Huguet, 6-8
08240 Manresa 

T 902 014 110 - T 93 873 24 12


El centre Mutuam Manresa és al popular barri de les Escodines, a la zona nord de la ciutat, en un enclavament ben comunicat a través dels Ferrocarrils Catalans i de la línia d’autobusos urbans.
L’edifici, un antic convent reformat, disposa d’uns equipaments moderns i diàfans, que es combinen amb detalls que s’han respectat de l’estructura original. De fet, el centre té a les seves instal·lacions l’església de Sant Josep que, com que ha esdevingut l’església del barri, ha estat motiu d’integració de la residència a la comunitat, perquè ha cedit el seu espai per a les celebracions de la festivitat de la divina Pastora.

Els serveis assistencials estan orientats a donar una atenció de qualitat que vetlla perquè es respectin sempre la intimitat i la dignitat dels usuaris. En aquesta línia, al Centre Mutuam Manresa hem iniciat la reducció de l'ús de subjeccions amb la implantació de la Norma Libera-Ger de la “Fundación Cuidados Dignos”. Hem apostat per acreditar aquesta residència com a centre lliure de contencions i també integrem aquesta filosofia de treball dins el nostre model d’atenció, fent que els professionals que hi treballen, destaquin per la seva preparació, vocació i humanitat. 

Una bona part de les instal·lacions estan destinades a la llar-residència La Sardana, una unitat d’atenció residencial oberta per a persones amb malaltia mental compensada que es troben en procés de reinserció social. Totes aquestes places són d’accés per circuit públic i estan concertades amb l’ICASS.

Serveis residencials:

Residència assistida per a gent gran · Llar-residència La Sardana.

Tipologia de places:

Places privades de residència assistida per a gent gran: 39
Places concertades amb l’ICASS de Salut Mental: 50

Serveis assistencials:

Atenció mèdica diària · Infermeria diària · Atenció social · Atenció psicològica · Fisioteràpia i rehabilitació · Teràpia ocupacional · Teràpia cognitiva · Teràpia psicomotriu · Educació social · Animació sociocultural  · Control nutricional i dietètic.

Serveis d’hostaleria:

Cuina pròpia · Servei de bugaderia · Servei de repàs de la roba · Bugaderia · Servei de neteja.

Altres serveis:

Perruqueria · Podologia · Servei religiós.

Equipaments i espais comunitaris

Edifici d’ús exclusiu.
Habitacions individuals i dobles, exteriors, lluminoses i àmplies. Totes disposen de bany assistit privat i sistema d’intercomunicació directa amb els professionals del centre.
Gimnàs i sala de rehabilitació · Sala de teràpia ocupacional · Control d’infermeria a cada planta · Despatxos professionals.
Menjadors · Sales d’estar · Església · Cafeteria automàtica · Pati enjardinat · Calefacció · Aire condicionat a les zones comunes.

Pujar